Sposób przygotowania

Makaron gotujemy al dente, odcedzamy, skrapiamy delikatnie oliwą z oliwek (żeby się nie kleił), mieszamy (podrzucamy).
Ser żółty kroimy w kostki o wymiarach 1cmx1cm i grubości 0,5cm. Parówki kroimy w plasterki o grubości 0,5-1cm. Podobnie postępujemy z ogórkami konserwowymi. Paprykę kroimy najpierw w paseczki, a potem dzielimy każdy na 3 części.
Na wykałaczkę nabijamy kolejno: ogórek konserwowy, paprykę, makaron, ser żółty, parówkę (tak żeby wykałaczka nie wystawała na dole). Układamy na talerzyku. Podajemy z jednym (lub kilkoma) z sosów.
Sos ketchupowo-majonezowy: mieszamy składniki w wyżej wymienionych proporcjach (ten sos jest super łatwy, a świetnie pasuje do koreczków).

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Islanzadi

    Robimy imprezę?
  • 0
    original
    Opublikowano

    banditka

    mnhiamusie
  • 0
    original
    Opublikowano

    monisia1977

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Przypominają stateczki z żaglem! :D Takie mi się skojarzenie nasunęło ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    świetna przekąska
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne jedzonko...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    AGNIESZKA144

    PYSZNE
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    ten makaronik ślicznie wygląda :)
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    fajny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    pomysłowe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !