Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Keks pełen bakalii

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 320 g
margaryna do pieczenia 200 g
cukier puder 160 g
jajko 5 szt
proszek do pieczenia 1/2 op
cukier wanilinowy 1 op
bakalie
kandyzowane owoce

Przepis i sposób przygotowania na: Keks pełen bakalii

Margarynę (około 170g) ucieramy z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i jajkami. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy małymi porcjami do utartych składników. Gdy masa będzie już jednolita dodajemy drobno pokrojone bakalie i delikatnie mieszamy. Formę keksową natłuszczamy margaryną, a następnie wysypujemy bułką tartą. Pieczemy około 1 godziny w piekarniku nagrzanym do 200st. na środkowej półce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malgorzata549 29.04.2013 07:49
Dziś go upieke :)
Laila2786 21.03.2013 14:32
super nadziany bakaliami, lubię takie ciasto
Grażyna13 09.03.2013 13:45
uwielbiam takie keksy pełne bakalii :)
plocia 28.11.2012 22:22
uwielbiam keksiki :) mniam
smakowita 20.07.2012 10:28
smaczne
Fiffi 20.04.2012 21:04
uwielbiam keksa
rjustysia 28.10.2011 11:36
Wygląda niesamowicie:) Jak byłam mała, bardzo lubiłam te zielone kawałeczki w keksie, bo nigdy nie wiedziałam, z czego są :)
Wacław 22.09.2011 13:56
pyszny deserek
Motorek 15.07.2011 09:38
smaczny
katarzynka455 24.06.2011 18:41
smacznie i kolorowo
annagebalska 04.06.2011 09:36
mniam
Edyta38 24.03.2011 21:05
swietnie ci wyszedł
Mysiunia 12.02.2011 12:02
pyszny!! :)
ZEWA 11.02.2011 20:24
ale apetyczny
banditka 18.11.2010 09:05
extra, uwielbiam piec i jesc keks
wiosenka27 10.11.2010 15:14
piękny, yaki kolorowy
mari 02.11.2010 20:18
ależ pięknie wygląda!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak