Sposób przygotowania

Margarynę (około 170g) ucieramy z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i jajkami. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy małymi porcjami do utartych składników. Gdy masa będzie już jednolita dodajemy drobno pokrojone bakalie i delikatnie mieszamy. Formę keksową natłuszczamy margaryną, a następnie wysypujemy bułką tartą. Pieczemy około 1 godziny w piekarniku nagrzanym do 200st. na środkowej półce.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    mari

    ależ pięknie wygląda!
  • 0
    original
    Opublikowano

    wiosenka27

    piękny, yaki kolorowy
  • 0
    original
    Opublikowano

    banditka

    extra, uwielbiam piec i jesc keks
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    ale apetyczny
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    pyszny!! :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    swietnie ci wyszedł
  • 0
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    smacznie i kolorowo
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszny deserek
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Wygląda niesamowicie:) Jak byłam mała, bardzo lubiłam te zielone kawałeczki w keksie, bo nigdy nie wiedziałam, z czego są :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    uwielbiam keksa
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    plocia

    uwielbiam keksiki :) mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    uwielbiam takie keksy pełne bakalii :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Laila2786

    super nadziany bakaliami, lubię takie ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    Malgorzata549

    Dziś go upieke :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !