Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś \"KOSTKA\"

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Bułka tarta klasyczna Prymat
przyprawa uniwersalna
filet z łososia 1 szt
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś \"KOSTKA\"

Filet z łososia myjemy pod bieżącą wodą, odcinamy skórę i porcjujemy na kawałki w kształcie prostokątów (około 6x10cm). Następnie nacieramy każdy szczyptą przyprawy uniwersalnej.
W miseczce roztrzepujemy jajko. Maczamy w nim kolejno każdą porcję łososia, a następnie obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na średnim ogniu do czasu uzyskania złotego koloru z obu stron.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 08.01.2012 16:46
SUPER
smakowita 20.12.2011 13:00
ale smakowita rybka
Adamorek 05.10.2011 12:31
zdrowa rybaka
motomaniak 03.06.2011 10:46
wyglada pysznie
Edyta38 24.03.2011 21:04
palce lizać
banditka 30.09.2010 19:41
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak