Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Salatka SZWEJKA lekka

4.0
(28)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórek konserwowy 5 sztuk
papryka zielona 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
papryka żółta 1 sztuka
kukurydza 1 puszka
groszek 1 puszka
pieczarki marynowane 1 słoik
fasola 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Salatka SZWEJKA lekka

Wszystkie puszki odsączamy z wody i mieszamy w misce, ogórki i pieczarki kroimy w kostkę i dodajemy. Paprykę kroimy w kosteczkę i wszystko mieszamy. Robimy sos winegret (może być z torebki) i zalewamy sałatkę. Najlepiej smakuje ze świeżo upieczonymi bułeczkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jaheira11 07.05.2011 22:09
razi kolorem :) ciekawe czy smakiem również :)
manaika 03.02.2011 11:17
jak kolorowo:) w sam raz na szare dni
Henryka2 04.01.2011 20:07
Bajecznie kolorowe danie!
marta639 17.09.2010 21:10
Pyszności
gośka 04.06.2010 09:39
Ponieważ pochodzę z Sanoka, miasta w którym przebywał Szwejk i ta sałatka jest już tradycją, zawsze jest podawana pod tą nazwą.
SmacznaPyza 02.06.2010 09:02
zestawienie warzyw fajne, rzekłabym klasyczne i na pewno smaczne - mnie zaciekawiła nazwa: dlaczego sałatka Szwejka?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak