Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z grzybów leśnych

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

grzyby 10 dag
marchew gotowana 1 szt
groszek konserwowy 2 łyzki
natka
ząbek czosnku
rosół grzybowy z kostki 500 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżki
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z grzybów leśnych

Na łyżce oliwy z oliwek podsmażać pokrojone grzyby, bez przykrywania, rozdzielając je i przekręcając. Po chwili dodać drobno pokrojony czosnek.

Zalać wszystko bulionem, dodać pokrojoną w plasterki marchewkę i groszek, delikatnie gotować ok 10 min. Zestawić z ognia. Rozpuścić w wywarze żelatynę, dodać natkę pietruszki i przelać do foremek. Kiedy ostygnie wstawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolaxa 20.02.2011 14:09
pycha
Jolanta40 04.11.2010 09:36
w takiej wersji nigdy nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak