Sposób przygotowania

Masło roztopić, dodać mleko, podgrzać do letniej temperatury (nie może być gorące!). Dodać drożdże, rozpuścić. Dodać pozostałe składniki, wyrobić ciasto, aż będzie gładkie.

Rozwałkować, pociąć na prostokąty o wymiarach około 10 x 14 cm. Z jednej strony ciąć prostokąt jak dłoń by miała palce ;) Na każdy nakładać około łyżki nadzienia. Zawijać. Układać na blaszce wysmarowanej masłem lub olejem. Pozostawić ok 0,5 godz do wyrośnięcia. Piec w temperaturze 220 stopni przez 10 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    ale pyszne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    uwielbiam drożdżówki,muszę wypróbować ten przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    lubię takie drożdżówki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    dziekuję
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mimi

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    dziekuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !