Sposób przygotowania

1.cukinię zetrzeć na tarce o szerokich oczkach w jak najdłuższe paski ( w ten sposób powstaje \"spagetti\")
2.posolić i odstawić na kilka godzin
3.odlać wodę z cukinii i lekko ją odcisnąć
4.do garnka wlać olej, ocet, cukier oraz koncentrat pomidorowy i doprowadzić do wrzenia
5.ciepłą zalewę wlać do cukinii i dobrze wymieszać
6.cukinią wypełniać słoiczki.
7.Można je pozostawić w domu na 4-5 dni na ściereczce ( bo mogą \"wykipieć\"). Po tym czasie cukinia nadaje się już do spożycia.
8.przygotowane słoiczki można także zapasteryzować i umieścić w chłodnym i ciemnym miejscu.
9.wspaniały dodatek zarówno do dań obiadowych, jak też kanapek.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Kate131

    nigdy nie probowalam
  • 1
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    ja też nie a wygląda super ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    maryśka

    fajna
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    świetnie wyglądaja ...muszę wypróbować:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    SylwiaMagdaSabin

    kocham cukinię
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    warto spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !