Sposób przygotowania

Dynię pokroić w dość grube plastry, mocno posolić, posypać chilli, owinąć boczkiem i ewentualnie przymocować wykałaczkami. Skropić oliwą z oliwek. Piec 20-30 min w 200 stopniach. Podawać od razu gorące polewając sosem boczkowo -dyniowym który wytworzy się w małej ilości podczas pieczenia na dnie brytfanki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    kolejna wariacja na temat dyni
  • 1
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    bo dynię uwielbiam a sezon taki krótki - tylko 2 mce ;)
  • 3
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    pomysłowe - głosik ode mnie :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    dziekuję :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Jadłam rewelacja
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    dziekuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !