Sposób przygotowania

Ubić pianę z białek, gdy będzie sztywna dodać cukier i żółtka, wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wlać olej, oranżadę, olejek (kilka kropel) i wszystko wymieszać. Podzielić ciasto do 2 naczyń na równe części. Do jednej wsypać kakao, do drugiej 2 łyżki mąki. Do wysmarowanej tłuszczem blachy wlewać ciasto na środek łyżka białego ciasta i w sam jego środek łyżka ciemnego ciasta i tak na przemian. Ciasto samo się rozleje i wypełni blachę. Piec w średnio rozgrzanym piekarniku aż będzie puszyste.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bercik1

    Zebra to ciasto, które nigdy mi się nie znudzi.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Joanna120

    Smaczne i lekkie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    zebra jak żywa
  • 2
    original
    Opublikowano

    fasola

    super przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    fasola

    super przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    martin

    Trochę zabawy, ale warto.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    shija

    Uwielbiam to ciasto!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !