Sposób przygotowania

1. Przygotowujemy miseczkę z sokiem z cytryny.

2.Banany obieramy ze skórki odkrajamy końcówki następnie kroimy na talarki około 1cm. Talarki moczymy w soku z cytryny tak aby nie zmieniły koloru. Następnie wkładamy je do pustych miseczek tak aby zajmowały około 40% miseczki.

3.Przygotowujemy budyń waniliowy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Po przygotowaniu wlewamy ciepły ale nie wrzący budyń do salaterki zalewając banany.
I pozostawiamy do ostygnięcia , później można włożyć do lodówki aby troche się schłodziło.

4.Kolejnym krokiem jest przygotowanie polewy. I tutaj liczy się pomysłowość każdej osoby i jego gustu.
Ja osobiście polewam polewą czekoladową lub syropem malinowym ale równie dobrze można to zrobić z bitą śmietaną, tartą czekoladą i innymi rozmaitymi składnikami.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mini392

    bardzo dobry przepis, gorąco polecam!
  • 0
    original
    Opublikowano

    minka

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Taki deser w sam raz dla mnie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    Lubie budyń z dodatkami
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Banany mogę jść codziennei
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne danie na rodzinny zjazd u mamy.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !