Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babki z kurkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1 kg buraków
sok z cytryny
sól, pieprz
cukier
szczypiorek
jabłko kwaśne 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: babki z kurkami

Buraki oczyścić. Zagotować wodę z dodatkiem soli, cukru i soku z cytryny. Włożyć buraki, gotować do miękkości. Wyjąć, ostudzić, obrać ze skórki, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Jabłko obrać, wyciąć gniazdo nasienne. Cebulę i jabłko też zetrzeć na tarce. Buraki wymieszać z jabłkiem i cebulą, doprawić solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. Schłodzić w lodówce

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota71 30.09.2010 10:16
fajna surówka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak