Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka szpinakowa z mozarella

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

3 łyżki octu winnego
1 łyżka musztardy ziarnistej
6 łyżek oliwy z oliwek
20 dkg świeżego szpinaku
sól, pieprz
salami 4 dag (plasterki)
radicchio 15 dag
Do dekoracji:
pomidor 4 plasterki
ser mozzarella 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka szpinakowa z mozarella

Cebulkę drobno siekamy. Ocet mieszamy z cebulą, musztardą, solą i pieprzem do smaku, dodajemy olej. Odsączmy mozzarellę, kroimy w kostkę i wkładamy na 10 min. do zrobionej marynaty. Następnie myjemy szpinak oraz sałatę i kroimy w paski lub ćwiartki w zależności od wielkości liści. Mieszamy sałatę ze szpinakiem i układamy na półmisku. Na to kładziemy pokrojona mozzarellę, i salami. Polewamy sosem w którym marynowaliśmy mozzarellę i dekorujemy plasterkami pomidora.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak