Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA FASOLOWO - POMIDOROWA.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rosół warzywny 3-4 l
fasola 1 puszka
koncentrat pomidorowy 2 łyż
kiełbasa czosnkowa 15 dag
cebula biała 1-2 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
natka pietruszki
olej do smażenia
mąka 2-3 łyż

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA FASOLOWO - POMIDOROWA.

Cebulę obrać, pokroić w kostkę lub piórka, usmażyć w garnku.
Pod koniec smażenia dodać kiełbasę pokrojoną w kostkę - smażyć razem na złoty kolor.Dodać mąkę, wymieszać - powstanie zasmażka.Do niej wlać zimny rosół (może być z przygotowany z kostki).Zamieszać i gotować.Dodać przyprawy, fasolę i koncentrat.Podgotować 15 min.Udekorować dużą ilością natki.
Smaczengo:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 14.02.2011 08:01
Pysznie wygląda.
krzyniu1984 30.09.2010 09:16
musi być dobra!
Małgorzata113 24.09.2010 07:22
wygląda na smakowitą

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak