Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pleśniak z dzęmem porzeczkowym

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4
mąka tortowa 1/2 kilograma
cukier drobny 8 łyżek
cukier waniliowy 1 opakowanie
margaryna palma 1
kakao 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pleśniak z dzęmem porzeczkowym

Mąkę, żółtka jajek, proszek do pieczenia, cukier, margarynę zagnieść na kruche ciasto. Ciasto podzielić na 2 części. Jedną wyłożyć na blachę, drugą podzielić na 2 mniejsze części, do jednej dodać 2 łyżki kakao. Wstawić do lodówki na około 30 minut, a na blachę wyłożyć pierwszą część ciasta, następnie dżem, zetrzeć jedno ciasto z lodówki, ubić piane i wyłożyć na ciasto, a na końcu potarkować schłodzone ciasto. . Piec w 180 stopniach przez ok 1 godzinę. Dżem porzeczkowy nadaje miłego kasku ciastu!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

[email protected] 25.06.2012 14:30
Pyśzne
Andysz 28.04.2012 14:01
och moja mama kiedyś kiedyś często to piekła;))
rakow2
rakow2 06.10.2011 16:25
super
Krzysztof42 29.12.2010 13:28
lubię Pleśniak z dzęmem
IZABELA29 10.09.2010 14:39
lubie i często go robię .
IZABELA29 10.09.2010 14:39
lubie i często go robię .
IZABELA29 10.09.2010 14:39
lubie i często go robię .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak