Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz z cukini

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

piersi z kurczaka 2
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat
papryki kolorowe 2
pieczarki 300g
cebula
pomidory w zalewie
natka pietruszki
koncentrat pomidorowy
przyprawa uniwersalna Kucharek
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz z cukini

Rozgrzać kilka kropel oliwy z oliwek. Kurczaka umyć, pokroić w kostkę, wrzucić na rozgrzana oliwę. Oprószyc przyprawa do mięsa i podlać odrobina wody. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i wrzucić do lekko podsmażonego mięsa. Paprykę pokroić w kostkę, wrzucić do mięsa. Gdy papryka trochę zmięknie wrzucić obrane pieczarki pokrojone na drobne kawałki. Całość podlać odrobiną wody.
Następnie obrać cukinię i pokroić w większą kostkę. Wrzucić do potrawy razem z pomidorami w puszcze. W 1/2 szklanki wody rozpuścić dwie łyżki koncentratu pomidorowego i wlać do potrawy. Dusić wszystko razem kilka minut. Przyprawić papryką w proszku, vegetą.
Jeżeli danie jest dość kwaśne, to doprawiamy cukrem, bądź dodajemy odrobinę słodkiego ketchupu. Całość posypać natką pietruszki.

Polecam dla osob które uwielbiaja mieso, ale ich zoladek jest delikatny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak