Sposób przygotowania

Ryż opłukać kilkakrotnie zimną wodą, następnie zalać wrzątkiem, posolić i gotować zgodnie z instrukcją (ja gotowała prawie 50 minut). Następnie odcedzić i podsmażyć na rozgrzanej patelni grillowej bez dodatku tłuszczu. Zdjąć z ognia po kilku minutach i odstawić. W międzyczasie przygotować pozostałe składniki jak niżej.
Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i masło, wrzucić na patelnię pokrojoną cebulę. Smażyć kilka minut. Na patelnię dodać pokrojone kurki i pokrojone w czwórki cukinie. Doprawić solą czosnkową, pieprzem, tandoori masala, przyprawą kebab-gyros. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Przykryć i dusić około 15 minut raz na jakiś czas mieszając.
Dodać do warzyw śmietanę, pesto oraz musztardę, dokładnie wymieszać. Dalej dusić kilka minut. Połączyć warzywa z ryżem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !