Sposób przygotowania

Żołądki dokładnie umyć, osuszyć na sitku z wody, cebulę obrać, pokroić w piórka.
Marchewkę obrać, pokroić w kosteczkę, masło roślinne rozgrzać w rondlu, wrzucić żołądki, lekko obsmażyć.
Dodać pokrojoną cebulę, marchewkę, i pokrojone w kawałki pieczarki, mieszając podsmażać 7 min.
Następnie dodać wszystkie przyprawy, zalać 0,75 litrem wody, gotować wszystko do miękkości żołądków.
Gdy wszystko jest miękkie, dodać musztardę i gotować jeszcze 5 min, doprawić wg własnego smaku.
Mąkę rozmieszać z 3/4 szklanki wody, zaprawić żołądki, gotować 2 min , mieszając.
Podawać z kluskami śląskimi, kaszą , lub ziemniakami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !