Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podwójne babeczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3szkl.
kostka masła
cukier 3/4szkl.
żółtko jajek 5
2łyżki śmietany
sok z cytryny
cukier 15 dag
mała puszka maku
op. budyniu waniliowego
kilka brzoskwiń

Przepis i sposób przygotowania na: Podwójne babeczki

Ciasto:składniki zagnieć,ciasto chłodz godzinę w lodówce.Wylep nim natłuszczone foremki do babeczek,połowę babeczek napełnij makiem piecz 20 min.w temp.180 C. pozostałe babeczki piecz 15 min.w tej samej temp.budyń ugotuj napełnij puste babeczki.Ozdób brzoskwiniami sok z cytryny i cukier puder utrzyj i polukruj babeczki z makiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak