Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

likier malinowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże 1 kg
cynamon
spiritus 3/4 litra
Goździki całe Prymat 2 sztuki
cukier 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: likier malinowy

Maliny zmiksować i wymieszać ze spirytusem, cukrem, cynamonem i goździkami. Przelać do szklanego naczynia i przez 4 tygodnie trzymać w ciepłym miejscu. Dwa razy odfiltrować i przelać do butelek. Likier musi co najmniej przez tydzień leżakować, zanim zostanie podany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 18.06.2012 17:55
To coś dla mnie :)
Magdalena80 12.05.2011 22:59
o pyszności
anja3107 24.01.2011 18:03
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak