Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledziowe koreczki po mojemu

4.0
(23)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety śledziowe 5
kopiasta łyzka masła 1
szklanki majonezu 1/2
pieprz
żółta papryka
posiekany sczypiorek

Przepis i sposób przygotowania na: śledziowe koreczki po mojemu

Ogórek powinien być pokrojony na średnie, skośne plastry. Kładziamy na taki plaster pokrojone w paski papryki czerwona obok żółtej.
Krem: Masło, filety i drobno posiekaną cebulę rozdrabniamy, np w malakserze aż do uzyskania puszystej, jednolitej masy. Następnie dodajemy majonez i doprawiamy pieprzem. Krem układamy na krążkach najlepeiej w kształcie kopca. Do dekoracji na wierzch kładziemy troszkę posiekanego szczypiorka.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 02.10.2011 19:09
świetny przepis
kuklik 24.02.2011 11:32
pyszności
magical66 25.11.2010 15:34
lubie
Magdalena80 24.10.2010 20:21
warto wypróbować!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak