Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sola z warzywami pieczona w folii

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sola mrożona 4 filety
Mieszanka mrożonych warzyw boundiuelle (zapałki) 1 op
masło
przyprawa uniwersalna
Suszona pietruszka, koperek, cebulka…

Przepis i sposób przygotowania na: Sola z warzywami pieczona w folii

Rybę i warzywa rozmrażamy. Na każdym kawałku folii aluminiowej kładziemy 1 filecik soli, posypujemy go przyprawą uniwersalna i nakładamy porcję mieszanki warzywnej. Na wierzch kładziemy łyżeczkę masła i posypujemy suszonymi ziołami.
Z każdego kawałka folii aluminiowej zawijamy sakiewkę. Gotowe sakiewki układamy na naczyniu żaroodpornym i zapiekamy w piekarniku z termoobiegiem w temp. 170st. przez 30 minut.
Przepis pierwszy raz jadłam w hotelu Alma w Barlinku i stamtąd go \"ściągnęłam\" ;-)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 17.11.2012 10:46
na pewno kiedyś spróbuję
smakowita 20.05.2012 08:43
o ,to coś dla mnie
emeslive 27.04.2012 08:22
Bardzo smakowita rybka!
Iwusia 26.10.2011 23:22
wspaniałe danie
m1monika 25.10.2011 00:42
lubię taką rybkę
AGNIESZKA144 17.10.2011 21:25
smaczna
Anna146 24.07.2011 16:16
smacznie wygląda
Anna169Hosz 13.06.2011 10:15
Proste i smaczne...lubię takie potrawy.
angelika14 10.05.2011 15:31
uwielbiam ryby
wedith1 15.11.2010 05:57
Rybka- rewelacja!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak