Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka z bezą

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 4 szklanki
cukier puder 1 szklanka
margaryna palma1 kostka
śmietana 18 proc 2 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka z bezą

Sypkie składniki przesiać na stolnicę, margarynę potarkować, dodać żółtka, proszek do pieczenia i zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na dwa kawałki. Część ciasta rozwałkować na blasze i zapiekać około 10 minut, następnie wyłożyć dżem jabłkowy na zapieczone ciasto. Ubić pianę z białek z aromatem waniliowym, wylać na dżem i potarkować drugą część ciasta, piec około 45 minut w piekarniku 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rakow2
rakow2 05.10.2011 15:32
mniam
magdalea 14.06.2011 23:17
pyszna!
Krzysztof42 28.12.2010 13:56
lubię szarlotkę nawet bez bezy
monisia1977 22.08.2010 08:19
dobre
ewelinapac 11.08.2010 09:25
pychota
kasiurek 19.07.2010 13:31
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak