Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka ryżowa na deser

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 40 dag
twarożek 25 dag
cukier 3-4 łyżki
cynamon 1/2 łyżeczki
jajko 2 sztuki
mleko 3,2% 150 ml
poziomki 15 dag
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ryżowa na deser

Ryż należy ugotować i wymieszać z twarożkiem, cukrem i cynamonem. Połowę ciasta wyłożyć do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego, położyć na nie poziomki, przykryć pozostałą masą, polać mlekiem( lub śmietaną) wymieszanym z jajkami. Zapiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 31.10.2013 20:14
świetna zapiekanka
KasiaK90 10.11.2011 08:54
super
rakow2
rakow2 05.10.2011 15:32
dobry i smaczny deser
Krzysztof42 28.12.2010 13:55
taki sobie deser
Iwusia 09.09.2010 21:30
Bardzo fajny przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak