Sposób przygotowania

Oscypek o średnicy około 5 centymetrow, nie te male tradycyjne - kroimy w plastry o grubości około 1/2 centymetra. Nastepnie panierujemy w jajku i bułce tartej i wrzucamy na rozgrzaną patelnię. Obsmażamy jak kotlecik z obu stron i zjadamy najlepiej z salatka z pomidorów.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    dobrze jest panierowanie powtórzyć żeby warstwa była grubsza i ser nie wypłynął - ja najbardziej lubię z konfiturą żurawinową
  • 2
    original
    Opublikowano

    banditka

    Nie probowalam z zurawiną ale brzmi zachęcająco :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    pychotka :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    remprzem

    z oscypka ser nie powinien wypłynąć jest bardzo twardy. a gruba panierka moze zniszczyć delikatny smak
  • 2
    original
    Opublikowano

    remprzem

    ach i z żurawiną jak najbardziej. Ten ser mozna od razu rzucić na patelnie bez panierki i smażyć
  • 4
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Bardzo fajny przepis. Uwielbiam oscypki, fajnie, że można użyć je także do tak smacznego i prostego dania.
  • 6
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Dobry
  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    rakow2

    oscypków nie jadam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    mmmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    mmmm
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mariusz14

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !