Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z indyka w śmietanie z kiełkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka
cebula
2 ząbki czosnku
śmietana do sosów 250ml
kopytka
sól
Pieprz biały mielony Prymat
wino białe wytrawne 1/4 szkl
oliwa
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat
natka pietruszki
kiełki lucerny
bulion 500ml

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z indyka w śmietanie z kiełkami

Piersi pokroic w kostke, wrzucic na rozgrzana oliwe i smazyc kilka minut, dodac pokrojona drobno cebule, potem zabki czosnku, podlac winem i odparcwac, posypac sola, pieprzem, czosnkiem niedzwiedzim, podlac bulionem i dusic ok 15 minut. Podlac smieana, wymieszac, dodac ugotowane kopytka, posypac natka pitruszki i podac z kiełkami lucerny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sarenka 16.09.2011 09:14
Wyglada apetycznie
kochanyptysiu 30.05.2011 09:13
PYSZNIE I ZDROWO JAK DLA MNIE IDEALNIE
Koper 20.12.2010 17:55
Wygląda bardzo zachęcająco
bernika 23.09.2010 19:20
zapomniałam dopisac ze dodałam jeszcze kilka sztuk pieczarek pokrojonych w plasterki które zostaly rzucone na patelnie razem z cebula i czosnskiem.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak