Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pieczarkowy

4.0
(30)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
pieczarki 20 dag
śmietana 2 łyzki
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczarkowy

Do garnka na tłuszcz wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę i pieczarki w plasterki (obrane). Dusić pod przykryciem. Jak będą miękkie dodać do nich : w szklance połączyć 2 łyżki śmietany, trochę wody i łyżkę mąki - wlać do pieczarek. Mieszać. Dodać sól i pieprz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rakow2
rakow2 03.10.2011 14:41
uwielbiam sosy grzybowe, a najlepiej smakują te z grzybów prosto z lasu
Adamorek 08.06.2011 09:38
super do kluseczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak