Sposób przygotowania

Piekarnik do 200 stopni. Por, marchewkę i cukinię pokroić w słupki, szalotkę w drobną kostkę. Filety oczyścić, skropić sokiem z cytryny, posypać solą i pieprzem. Połowę masła stopić w Żaroodpornej formie, dodać szalotkę i zeszklić, dodać przygotowane warzywa i groszek, smażyć przez 1 minutę. Na wierzch położyć filety, polać winem i rosołem, resztą masła obłożyć ryby. Dusić w piekarniku przykryte folią przez 15 minut, wyjąć i polać trochę rosołem. W garnku zmieszać pozostały rosół i wino, gotować, dopóki połowa nie odparuje. Żółtko ubić ze śmietaną i mieszając dodawać do sosu zdjętego z ognia. Sosem polać rybę.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    alkoholowa potrawa hihihi

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !