Sposób przygotowania

Ryż gotować przez 10 minut na dużym ogniu. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Z papryki odciąć wierchy, usunąć nasiona i resztki przegród, paprykę ustawić w płaskie aluminiowej formie. Seler, cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę. Natkę pietruszki posiekać. Olej rozgrzać na patelni i poddusić na nim seler z cebulą i czosnkiem, dodać mięso, wymieszać, przyprawić solą, pieprzem, kminkiem i oregano. Smażyć trochę, dodać połowę przecieru pomidorowego, ryż i posiekaną pietruszkę, wymieszać. Papryki napełnić farszem i polać z wierzchu przecierem. Piec 30-35 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !