Sposób przygotowania

Szalotki pokroić w bardzo drobną kostkę i wymieszać z sherry, sosem sojowym, miodem, pieprzem oraz 1 łyżką oleju arachidowego. W marynacie zanurzyć filety i zostawić na godzinę. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Filety usmażyć na rozgrzanym oleju, następnie piec przez 40 minut, podlewając olejem. Pory pokroić w talarki, a cukinię na duże kawałki, paprykę podzielić na ćwiartki. Całe marchewki dodać do mięsa, podlać połową rosołu i piec jeszcze 10 minut. Dodać resztę warzyw, wlać pozostały rosół i piec kolejne 10 minut. Filety wyjąć i obłożyć je warzywami. Tłuszcz z pieczenia rozprowadzić jogurtem i podać oddzielnie jako sos.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    smakowite

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !