Sposób przygotowania

Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. W garnku zagotować 2 litry osolonej wodzie. Brokuły i kalafior podzielić na różyczki. Marchewki oskrobać i pokroić w talarki. Brokuły i kalafior wrzucić na gotującą wodę, po minucie dorzucić marchewkę, gotować jeszcze 2 minuty. Odsączyć i przełożyć do żaroodpornego naczynia, dodać groszek i wymieszać. Olej rozgrzać w garnku, dodać mąkę i smażyć cały czas mieszając. Stopniowo dodawać mleko i rosół, zagotować, cały czas mieszając. Zdjąć z ognia, dodać połowę startego sera, przyprawić pieprzem. Warzywa polać sosem i posypać serem, piec około 10 minut na złotobrązowy kolor.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    swietne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !