Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brzoskwinie w galaretce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

1/3 kg brzoskwiń
2 czerwone galaretki (np. porzeczkowa i wiśniowa)

Przepis i sposób przygotowania na: Brzoskwinie w galaretce

Galaretki przygotuj według przepisu. Owoce umyj, pokrój, wyjmij pestki z brzoskwiń. Do pucharków wlej tężejącą (zimną) galaretkę, wrzuć owoce, wstaw do lodówki na ok. 2 godz. Bitą śmietanę należy przyrządzić zgodnie z przepisem tuż przed spożyciem lub przechowywać, aż do chwili posiłku w lodówce. Po wyjęciu z lodówki galaretki, udekoruj ją bitą śmietaną. Tak przygotowany deser rewelacyjnie smakuje, nawet bez dodatkowego przybrania. Ale jako dodatek, możesz do niego zaserwować w oddzielnej miseczce brzoskwinie w syropie

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak