Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kostka mięsna w sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

1/2 kg łopatki wieprzowej,
sól
pieprz
1 łyzka mąki pszennej
Liść laurowy suszony Prymat
kilka ziaren ziela angielskiego
olej 200 ml
ryż 2 torebki

Przepis i sposób przygotowania na: Kostka mięsna w sosie

Ryż wrzuć do garnka z wrzącą wodą. Gotuj przez 20 minut.

Mięso pokrój w kostkę, wrzuć do garnka, dodaj olej i lekko przysmaż (około 5 min), zalej dwoma szklankami wody. Posól 1/2 łyżeczki soli, dodaj listek laurowy i kilka ziaren ziela angielskiego. Gotuj aż mięso będzie miękkie. Mąkę pszenną wymieszaj w 1/2 szklanki zimnej wody i wlej do garnka z mięsem. Dokładnie wymieszaj. Dopraw sos do smaku solą i pieprzem.

Wyjmij na talerz ryż, polej je uzyskanym sosem, połóż na nich mięso. Do tak przygotowanego posiłku, jako przystawka idealna będzie surówka z czerwonych buraczków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak