Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kapusty pekińskiej z orzechami laskowymi i mozzarellą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 główki
pomidor
mozzarella 1 kula
garść łuskanych orzechów laskowych
groszek konserwowy 2 łyżki
sól
oliwa łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kapusty pekińskiej z orzechami laskowymi i mozzarellą

- Kapustę szatkujemy, wkładamy do miski sałatkowej. Obrane warzywa: pomidor i ogórek zielony (ze skórką) kroimy w kostkę razem z serem mozzarella. Dodajemy groszek.
- Orzechy kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy do sałatki, a z oliwy, oregano, soli i pieprzu przygotowujemy sos, w shakerze do dressingów czy słoiczku z zakrętką i polewamy sałatkę, całość starannie mieszamy.
- Dekorujemy suszonymi płatkami papryki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 22.06.2012 14:17
Pyszności :)
PaniMISIOWA 06.12.2011 11:31
bardzo fajna i pomysłowa kompozycja
iknkirke 26.01.2011 09:30
smaczna
etka 05.01.2011 09:23
śliczna
agnieszka189 03.01.2011 14:12
super
anecia04 27.10.2010 10:12
Pyzo wszystkie moje przepisy są wyłącznie mojego autorstwa, wielką radość sprawia mi tworzenie nowych przepisów, fotografowanie potraw, ta sałatka powstała spontanicznie - miałam nieco orzechów laskowych i pozostałe składniki
SmacznaPyza 27.10.2010 09:59
znowu ciekawe połączenie - skąd Ty bierzesz takie fajne pomysły?
Natalia/tubisiek 08.10.2010 16:48
takiej jeszcze nie jadłam! ale wygląda super :)
amorzenek 01.10.2010 07:03
apetyczna
agnieszka214 30.09.2010 09:18
apetyczne
iwa643 30.09.2010 07:21
wyglada pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak