Sposób przygotowania

Ziemniaki obierz, umyj, duże sztuki przekrój na dwie części. Włóż ziemniaki do garnka z osoloną wodą i gotuj przez 40-50 minut.

Mięso pokrój w plastry, wrzuć do garnka, dodaj olej i lekko przysmaż (około 5 min) z każdej strony. Następnie zalej trzema szklankami wody. Posól 1/2 łyżeczki soli, dodaj listek laurowy i kilka ziaren ziela angielskiego. Gotuj aż mięso będzie miękkie. Mąkę pszenną wymieszaj w 1/2 szklanki zimnej wody i wlej do garnka z mięsem. Dokładnie wymieszaj. Dopraw sos do smaku solą i pieprzem.

Wyjmij na talerz ziemniaki, polej je uzyskanym sosem, połóż na nich mięso. Do tak przygotowanego posiłku możesz podać pomidory, na przykład pokrojone w ćwiartki.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !