Sposób przygotowania

Ryby myjemy.Mielimy przez maszynkę,razem z Cebulą i marchewką.Do zmielonej masy dodajemy 2 jajka,bułkę tartą oraz przyprawy.Wyrabiamy 2 min dodajemy bułkę czerstwą wcześniej namoczoną w mleku.Wyrabiamy porządnie masę ok 15 min.Następnie robimy pulpeciki obtaczamy w bułce i smażymy na złoty kolor z obu stron.Następnie bierzemy garnek lejemy do niego wody,dodajemy kostkę warzywną.Dajemy tam usmażone pulpeciki i gotujemy ok 10 min.Następnie dodajemy przecier pomidorowy,podbijamy mąka i gotowe;) Podajemy z ziemniaczkami polane sosikiem:)
( mi z 3 średnich płat ryby wychodzi przeważnie od 10 do 12 pulpetów średniej wielkości , tak jak widać na zdjęciach)
Smacznego:)

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Norbert1

    noo pycha:)
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Fantastyczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !