Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron czosnkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

350 g makaronu świderki
4 ząbki czosnku
1/2 kostki rosołowej
4 lyzki oliwy z oliwek
sól
papryka czerwona 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron czosnkowy

Oczyść paprykę, usuń pestki, umyj i pokrój na grubsze kawałki. Wrzuć do garnka z 1/2 szklanki wody, 2 łyżkami oliwy, kostką rosołową i szczyptą soli. Gotuj pod przykryciem 20 minut na małym ogniu. W międzyczasie w osobnym garnku ugotuj makaron we wrzącej, osolonej wodzie. Pokrój drobno czosnek, wymieszaj z resztą oliwy i przełóż na półmisek. Ugotowaną paprykę rozgnieć w przygotowanym sosie, wylej na półmisek z czosnkiem. Odcedź ugotowany makaron, wymieszaj z sosem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak