Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Popcorn smakowy imbirowy:)

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

popcorn
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Popcorn smakowy imbirowy:)

Do garnka nalewamy olej lub oliwę z oliwek do wysokości max 1 cm.
Gdy już się odpowiednio rozgrzeje (by to sprawdzić możemy wrzucić jedno ziarenko i sprawdzić czy się rozpęknie) wsypujemy popcorn tak by ziarna płasko wypełniły dno naczynia. Przykrywamy i prażymy na małym ogniu do momentu gdy kukurydza nie przestanie \"strzelać\".
Gorący przesypujemy do dużej miski - nie solimy! Jak wiadomo w naszej diecie i tak jest za dużo soli. Zamiast niej proponuję dodać do prażonej kukurydzy nieco imbiru - nada on tej uwielbianej przez kino-maniaków przekąsce oryginalnego i szlachetnego posmaku.

Smacznego!


P.S. Popcorn możemy przygotowywać nie tylko w domowej kuchni ale także na wyjazdach np. nad ogniskiem bądź grillem w odpowiednich do tego celu naczyniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 24.11.2010 08:33
chętnie zrobię !
stokrotka 23.11.2010 18:57
super
gacopierz23 26.09.2010 18:51
muszę wypróbować dla moich dzieci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak