Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stracciatella - zupa

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół 9 szklanek
jajko 4
natka pietruszki
parmezan starty 2/3 szklanki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Stracciatella - zupa

Podgrzewać 8 szklanek rosołu. W tym czasie ubij jajka ze szczyptą soli. dodać parmezan, gałkę muszkatołową i natkę, zmieszać z pozostałą szklanką zimnego rosołu. Powstałą mieszankę wlać do gotującego się rosołu i szybko mieszać ubijaczką. Gotować na małym ogniu ok4 minuty, stale ubijając. Jajka zetną się tworząc malutkie \"kluseczki\" na wierzchu. natychmiast podawać posypane parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alicjaja 25.09.2010 12:49
super
alicjaja 25.09.2010 12:49
super
aginaa 24.09.2010 14:50
pycha i jaka pomyslowa
aginaa 24.09.2010 14:50
pycha i jaka pomyslowa
alicjaja 23.09.2010 21:28
Mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak