Sposób przygotowania

Podgrzewać 8 szklanek rosołu. W tym czasie ubij jajka ze szczyptą soli. dodać parmezan, gałkę muszkatołową i natkę, zmieszać z pozostałą szklanką zimnego rosołu. Powstałą mieszankę wlać do gotującego się rosołu i szybko mieszać ubijaczką. Gotować na małym ogniu ok4 minuty, stale ubijając. Jajka zetną się tworząc malutkie \"kluseczki\" na wierzchu. natychmiast podawać posypane parmezanem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    alicjaja

    Mniam mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    pycha i jaka pomyslowa
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    pycha i jaka pomyslowa
  • 2
    original
    Opublikowano

    alicjaja

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    alicjaja

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !