Sposób przygotowania

Z składników ciasta (mąka, jajko, cukier, sól, mleko)robimy gładkie, gęste ciasto naleśnikowe, w którym zanurzamy banany pokrojone na 4 części (raz kroimy wzdłuż, a drugi raz w poprzek). Smażymy na rozgrzanym oleju.
Podajemy z gałką lodów oraz polewamy polewą.
Tak przygotowane banany jadłam po raz pierwszy w hotelu Alma w Barlinku. PYCHA!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    muszą być pyszne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli82

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    Pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Martysia

    świetny deser
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    często u Chińczyka jem banany i ananasy w cieście - pyszny deserek:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    EwelinaKR

    pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pycha, zrobię keidyś ! A w Barlinku byłam, ma tam znajomych :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Aż chce się zjeść to zdjęcie! :P
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Pyszności :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    cudowny deserek
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    rozpływam się
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelina/bunia

    dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Małgosia6

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    pyszny deser:)
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    brzmi smacznie ,pychotka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !