Sposób przygotowania

Do tatara najlepsze mięsko to oczywiście polędwica, jednak jeżeli weżmiemy coś mniej wykwintnego to też będzie dobrze. Ważne, aby mięso było świeże, nie stało na słońcu!! Wołowinkę mielimy (najlepiej trzykrotnie). Jajko sparzamy, dzięki temu nie będzie ryzyka zatrucia salmonellą. Zmielone mięsko mieszamy z żółtkiem, oliwą, maggi, przyprawami. Uganitamy aż masa będzie jedwabiście miękka. Oczywiście doprawiamy wszystko do smaku. Jeżeli tatar ma postać więcej niż dzień darujmy sobie żółtko - lepiej nie ryzykować zatrucia. Cebulkę i ogórki kroimy w drobną kostkę. Układamy na owalnym półmisku:
Mięso na środku, a cebulę i ogórki dookoła.
Smacznego!!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    uwielbiam tatar:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    nie lubię tatara niestety
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !