Sposób przygotowania

Z mąki, jajka, wody i soli musimy zagnieść ciasto, Powinno być dość pulchne. Ziemniaki gotujemy, przeciskamy przez praskę i dodajemy biały ser. Cebulę smażymy na złoty kolor i również dodajemy do farszu. Wszystko mieszamy i doprawiamy do smaku. Ciasto trzeba rozwałkować (ok 2-3 mm) i wykroić szklanką krążki. Następnie na krążki nakładamy wcześniej przygotowany farsz, składamy na pół i zlepiamy brzegi ciasta. Pierogi wrzucamy do wrzącej i osolonej wody. Ja dodaję jeszcze odrobinkę oleju, żeby się nie posklejały. Gotujemy aż pierogi swobodnie wypłyną na wierzch.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zeppos

    oczywiste ze pyszne ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !