Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gołąbki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta włoska 1 główka
kasza jęczmienna 1 woreczek
ryż 3 woreczki
tłuszcz - -
mięso mielone 50 dkg
pieprz, sól - -

Przepis i sposób przygotowania na: gołąbki

1. Kapustę sparzyć.
2. Ryż i kaszę ugotować.
3. Dodać do ryżu roztopiony tłuszcz oraz mięso mielone.
3. Doprawić ryż z mięsem i tłuszczem.
4. Dokładnie wymieszać.
5. Zawijać farsz w kapustę.
6. W naczyniu żaroodpornym przypiec w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 21.02.2013 23:46
Marzenka, te TWoje gołąbki :) kiedy robisz? to wpadnę
Karolcia12 11.08.2011 22:27
jeszcze sosik :)
gosia47-47 22.01.2011 12:19
aż ślinka cieknie
Malinka 11.10.2010 20:34
Ja jeszcze poproszę sos pomidorowy:) Przepyszne!
Monika193
Monika193 25.09.2010 12:32
uwielbiam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak