Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalarepa z szynka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalarepa 4
szynka 100g
cebula czerwona
masło
sól
Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kalarepa z szynka

Kalarepki obrać, pokroić w paski, szynkę w drobną kostkę, cebulę posiekać. W rondlu rozgrzać masło, dodać cebulę i szynkę, podsmażyć, mieszając. Dodać kalarepkę, bulion, sól i gałkę, po czym zalać 5 łyżkami wody. Doprowadzić do wrzenia i gotować około 15 minut. Dodać śmietanę i gotować dalsze 2 minuty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak