Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z owoców i rabarbaru

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

10 dag wiśni
1/2 szklanki cukru
agrest 20 dag
rabarbar 40 dag
makaron nitki 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z owoców i rabarbaru

Zagotuj 3 litry wody z dodatkiem cukru. Rabarbar umyj, obierz i pokrój na małe kawałki. Agrest i wiśnie opłucz, wiśnie wydryluj. Rabarbar i owoce włóż do wrzącego syropu, gotuj około 20 minut. Makaron ugotuj osobno we wrzącej i osolonej wodzie. Uwaga: nie rozgotuj go, aby nie był zbyt miękki - wypłucz przelej zimną wodą, wyłóż na głęboki talerz, zalej zupą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak