Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z zielonego groszku z boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

groszek zielony 1kg
bulion na żeberkach 2l
oliwa
śmietana 18 proc 100ml
sól, pieprz
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 pęczek
boczek wędzony 10pl plastry

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z zielonego groszku z boczkiem

Białą część dymki cienko pokroić i dusić na oliwie, dodać zielonego groszku, pomieszać, wlać rosół, gotować do miękkości. W międzyczasie na patelni teflonowej usmażyć plasterki boczku. Wyłożyć je, do odsączenia, na papierowy ręcznik. Posiekać zieloną część dymki i miętę. Odstawić.Zupę zmiksować, doprawić solą i pieprzem, dodać śmietankę.Wlać do miski, posypać ziołami i udekorować plastrami boczku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak