Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

barszcz bialy na wieprziowych sercach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

serca wieprzowe 2
śmietana 12%
marchew
pietruszka
ziele angielskie
seler sól, pieprz
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: barszcz bialy na wieprziowych sercach

Serca wieprzowe wymoczyć w wodzie z solą, wrzucić do garnka z gotującą się wodą. Dodać włoszczyznę, listek i ziele angielskie. Gotować do miękkości, około 1 godziny. Wyjąć serca, lekko przestudzić. Pokroić w kostkę, także włoszczyznę pokroić w paseczki. Zaprawić mąką ze śmietaną. Podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pistacja 24.10.2012 21:31
musze spróbowac

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak