Sposób przygotowania

Selery umyj, obierz i pokrój. Cebulę obierz, zostaw w całości. Paprykę umyj, usuń środek, przekrój na pół. Kurczaka (oporządzonego) zalej wodą w dużym garnku, posól przykryj pokrywką i gotuj na średnim ogniu przez około pół godziny. Dodaj pokrojony seler, cebulę w całości i paprykę. Dalej gotuj na małym ogniu pod przykryciem przez około pół godziny. Następnie widelcem sprawdź czy mięso jest miękkie. Jeżeli tak - rosół jest gotowy, dopraw zupę solą i pieprzem. Przygotuj makaron. Rozłóż go na talerze i zalej gorącym rosołem, posyp pokrojoną na drobno natką pietruszki.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !