Sposób przygotowania

Drożdże zalewamy ciepłą woda i łyżeczką cukru. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 20 minut aż wyrośnie rozczyn, potem wsypujmy mąkę, jajko, mieszamy i pozostawiamy do wyrośnięcia na 1 godzinę. mięso siekamy z cebulką, czosnkiem, przyprawami, wlewamy trochę wody, wyrabiamy.
Ciasto rozwałkowujemy na stolnicy na grubość około ½ cm, wykrawamy spore krążki talerzem, nakładamy farsz i zalepiamy jak pierogi. Kłaść należy na gorący tłuszcz i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać można z sosami. Przysmak krymski!

Komentarze

  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    ciekawa nazwa
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    Całkiem fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiakova

    zgadzam się fajny :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Całkiem fajny przepis i nazwa
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    pycha!;D

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !