Sposób przygotowania

Makaron wrzuć do wrzącej wody. Gotuj przez 8 minut. Kalafior włóż do garczka z osoloną wodą i zagotuj go. Potem odlej wodę, wlej nową i gotuj w niej kalafior około 20 minut. Do lekko rozgrzanej patelki włóż masło, na małym ogniu rozpuść je, dodaj tartą bułkę i wymieszaj. A potem odstaw.

Parówki pokrój w kostkę, wrzuć do garnka, dodaj olej i lekko przysmaż (około 5 min), zalej 1/2 szklanki wody. Posól 1/5 łyżeczki soli, dodaj listek laurowy i kilka ziaren ziela angielskiego. Gotuj jeszcze 2-3 minuty. Mąkę pszenną wymieszaj w 1/2 szklanki zimnej wody i wlej do garnka z serdelkami. Dokładnie wymieszaj. Dopraw sos do smaku solą i pieprzem.

Na talerz wyjmij makaron i wędlinę, polej uzyskanym sosem. Ugotowanego kalafiora połóż obok i polej go przysmażonym masłem z bułką tartą.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Matik

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !