Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rurki z serdelkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

6-8 serdelków
sól, pieprz
1 łyzka mąki pszennej
1/2 kg makaronu rurki
Liść laurowy suszony Prymat
kilka ziaren ziela angielskiego
kalafior
olej 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Rurki z serdelkami

Makaron wrzuć do wrzącej wody. Gotuj przez 8 minut. Kalafior włóż do garczka z osoloną wodą i zagotuj go. Potem odlej wodę, wlej nową i gotuj w niej kalafior około 20 minut. Do lekko rozgrzanej patelki włóż masło, na małym ogniu rozpuść je, dodaj tartą bułkę i wymieszaj. A potem odstaw.

Parówki pokrój w kostkę, wrzuć do garnka, dodaj olej i lekko przysmaż (około 5 min), zalej 1/2 szklanki wody. Posól 1/5 łyżeczki soli, dodaj listek laurowy i kilka ziaren ziela angielskiego. Gotuj jeszcze 2-3 minuty. Mąkę pszenną wymieszaj w 1/2 szklanki zimnej wody i wlej do garnka z serdelkami. Dokładnie wymieszaj. Dopraw sos do smaku solą i pieprzem.

Na talerz wyjmij makaron i wędlinę, polej uzyskanym sosem. Ugotowanego kalafiora połóż obok i polej go przysmażonym masłem z bułką tartą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Matik 23.09.2010 21:35
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak